Det ser endelig ut som våren begynner å nærme seg selv om det fortsatt er noen «blå» netter, så håper virkelig at vi har sett det siste av snøen. Vinteren har vært tøff, men greenene ser ut som at de har taklet vinteren ganske så bra.

I forhold til 2023 vil jeg si at det ser litt bedre ut i år.  Vi har et mål om å åpne første uken i mai.
Det er lenge siden vi har hatt en skikkelig vår dugnad, men i år har vi behov for en skikkelig gjeng. Det er en del større oppgaver som må gjøres før vi starter sesongen.

Det blir dugnad lørdag 20 april og søndag 21 april ( men det er muligheter hele uken)

Vi trenger tilbakemelding på hvem som kan stille opp, så send en mail til kontakt.ugk@gmail.com om du kan stille lørdag eller søndag.

Oppmøte er klokken 10.  Vi prøver å fyre opp grillen så det blir pølser og brus til alle som stiller opp.

  • Det er masse løv på banen i år som må samles opp i hauger og kjøres bort.
    Mandag – Tirsdag 15,16 apr  hull 1,2,9 / onsdag- torsdag 17,18 apr  hull 3,6,7,8. Dette er arbeid som kan starte når som helst og vi setter opp et skilt der dere kan skrive på plakaten hva som er tatt. Så kan de som kommer senere se hvor de skal starte.
  • Området bak kunstgress green må kuttes ned med ryddesag klubben har utstyr.  Kvist samles i hauger og kjøres bort ( en oppgave på 2-3 timer)
  • Alle staker på banen må rettes opp / eventuelt byttes ut ( ikke hard arbeid, men det vil ta opp til et par timer)
  • Hull 5 har gjennomgått en del i høst og vår. Vi har ryddet litt opp og gjort en del endringer på hullet.  Dropp sone må flyttes på andre siden av vannet på venstre side.
    Litt tyngre arbeid og det vil kreve skikkelig fottøy. ( støvler)  Det vil i tillegg være behov for manuelt å fjerne jord leire fra fairway og jevne ut noen området etter spor av tunge maskiner.
  • Vi skal også bytte ut alle hull skiltene. Stativ og skilter er bestilt, men det er tvilsomt at vi får dem før neste helg. Men det er en del forarbeid som kan gjøres.
    Lage hull til stolpene med jordbor.  Gamle stativ må fjernes.  Litt hardt arbeid og tar den tiden det tar, men alt må ikke være ferdig på en dag. Det vil bli oppmerket hvor det bores.
    Har vi fått skiltene vil det også være behov for hjelp til å sette opp skiltene. Hull og stolper fylles med støp.
  • Lørdag 20 apr planlegges det å sette opp gjerdet rundt dammen på hull 5. Vi ønsker å sikre dammen litt bedre og gjøre området litt penere.
    Det er som sagt gjort en del arbeid i området så det er støvler som gjelder.  Vi skal sørge for at stolper er på plass, så det blir i all hovedsak å skru fast bord.
  • På årsmøtet ble det også besluttet å endre rekkefølgen på hullene.  Banen vil spilles 1,2,3,7,6,5,8,9 ( etter gammelt oppsett) Det krever ikke så mye arbeid, men vi må finne en løsning for hvordan vi går fra gamle hull 5 til hull 8.
  • Det vil nok også være behov for å klargjøre rangen.

Når det gjelder å samle løv så trenger vi ikke noen tilbakemelding på hvem som kan.  Dere kan bare komme og se på plakaten hva som er gjort.  Men vi oppdaterer FB og nettside når jobben er ferdig.

Men jeg ønsker at alle de som kan bidra på lørdag sender en mail til kontakt.ugk@gmail.com. I tillegg til den/de som tar oppgaven med ryddesagen rundt trenings green. Det samme gjelder de som kan tenke seg å rette og sette opp staker på banen.

Det skal også gjøres en større dreneringsjobb på 4 stk. greener, men her har klubben kjøpt tjenesten. Det geniale med denne løsningen er at greenene kan spilles på dagen etter at jobben er gjort.
En green tar en dag. Arbeidet er planlagt ferdig i løpet av mai og vil ha minimal påvirkning for spill på banen.

Harry Teague
Leder
Ullensaker golfklubb

Kommentarfeltet er stengt.