Kjære medlem

 

Banen vår har så langt  et godt stykke unna optimale forhold på greenene. Langt unna det vi kunne  ønsket.  Klubben og baneselskapet ser utfordringen vi skal jobbe sammen for å forbedre dagens bane. Samt lære litt av det som muligens har medført at greenene ikke har gått fremover i forhold til vekst .

Dette skyldes til dels mye nedbør på kort tid og at vi dessverre (i etterpåklokskapens lys) ikke stengte banen for spill tidligere. Vinden fra nord i hele April har heller ikke hjulpet på. Det har vært re-sådd flere ganger men grunnet alt vannet har det ikke satt seg og frøene har til dels blitt skylt bort. Baneselskapet venter også på utstyr som skal lette jobben, men også sikre at frøene forblir i bakken.
Stewart vil re-så greenene igjen og vi vanner mer frekvent en vanlig. Så ikke bli overrasket hvis anlegget starter mens dere står på greenen. Men det tar maks 2 minutter og det vil max skje en gang på en runde.  Det  krever også at vi golfere tar hensyn til de pågående arbeider og restriksjoner. Eks på hull 9 er det satt opp en sperring mellom green og treet på høyre side. Da skal vi gå mellom trærne.

 

Etter møte mellom bane og greenkeeper samt styreleder i går, tirsdag ble følgende planer for dette arbeidet gjennomgått.

 

  • Hull 7 – deler av green blir GUR (sperrebånd blir satt opp). Dette arbeidet starter umiddelbart
    Vi avventer noen dager etter dette og ser om vekst av gress skjer, noe vi tror. Litt varmt vær og sol vil skyte fart i velstelt og spiring av gressfrø. Her vil det også bli drenert på nytt. Over green og selve greenen. Når dette arbeider pågår vil vi finne en løsning ved å bruke ekstra greenen mellom hull 7-8.
  • Hull 6 –  her vil vi forsøke midlertidig å begrense «tråkk» på utsatte steder.
    Til høsten vil vi iverksette arbeider med ny drenering.
  • Hull 2 – det samme her, her skal det legges ny drenering, men dette skjer ikke før til høsten, men vi vil begrense tråkk på «usatte» steder.
  • Hull 3 – det samme her, gressfrø og vanning
  • Hull 8 – vanning, og mer frø. Drenering mellom vei og green og selve greenen. Vi benytter greenen mellom 7-8. under arbeidet.

 

Vi undersøker også muligheten for å kjøpe inn gress, men det er pr nå ingen baner i østlandsområdet som har noe til salgs. Vi avventer svar fra noen baner i Sverige som produserer green gress.    Vi ønsker alle en fantastisk juni måned og håper dere får noen fine sosiale runder sammen med venner og andre medlemmer.

Send oss gjerne innspill på forbedringer dere ser ute på banen. Gjerne med løsninger.

 

Styret i Ullensaker golfklubb

v/Harry Teague

Kommentarfeltet er stengt.